Aydın'daki boş okul binaları endişelendiriyor!

Aydın'daki boş okul binaları endişelendiriyor!
 Muhabir
Aydın’ın Söke ilçesinde depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılan Cafer Efe Anadolu Teknik Lisesi binasında çıkan yangın akıllara, "İlçedeki boş okul binalarının durumu ne olacak?" sorusunu getirdi. Söke Kaymakamı Ali Akça, konuyla ilgili Hedef Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.

Söke'ye bağlı Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan Cafer Efe Anadolu Teknik Lisesi binasında çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yangın sonrasında akıllara, ilçedeki diğer boş okul binaları geldi.

İlçede Cafer Efe Anadolu Teknik Lisesi'nin yanı sıra boş durumda bulunan Çeltikçi Ortaokulu, Adnan Menderes Meslek Teknik Anadolu Lisesi ve Fahrettin Uyguntüzel İlkokulu binalarının yıkımı için çalışmalar sürdürülüyor.

sokede-bu-okullarin-akibeti-ne-olacak-466731-0d604d075e59bbd15ca9ea1f9e979b5e.jpeg

"HIZLA BOŞALTILIP YIKIMLARI SAĞLANIYOR"
Kaymakam Ali Akça, konuyla ilgili değerlendirmesinde, öğrencilerin can güvenliği açısından depreme dayanıksız okulların boşaltıldığını, boş okulların yıkımı için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. Akça, "Dört okulumuzun da yıkım ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimi gerçekleştirilerek yıkım çalışmaları başladı. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere Aydın Valimiz, Aydın genelinde olduğu gibi Söke'de de evlatlarımızın can güvenliğini ön planda tutarak depreme dayanıklı olmayan binaları hızla boşaltıp yıkımını sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

sokede-bu-okullarin-akibeti-ne-olacak-466731-2d3a446714763b5db270e19b961a6e94.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.